Four students, one road, two months of wilderness...

Mes, 4 drąsūs studentai, sugalvojome šią vasarą ekspediciją į Sibirą. Kelionės tikslas yra nufilmuoti dokumentinių filmų seriją "Lietuva, Sibiras ir Svajonės", kuriuose ieškosime skirtingų požiūrių į lietuvius, patriotiškumą, Tėvynę bei svajonių (ne)išsipildymą. Ketiname įveikti 13 000 km, dalis jų sunkiai išvažiuojamais keliais; maršrutas: Lietuva - Maskvos aplinkkelis - Ignatevo urvas - Novosibirskas - Barnaul - Irkutskas - Baikalas - Sajano kalnynas.
______________________________________________
We are four students from Lithuania aiming to travel to Baikal and to document the journey in a series of films. In 1941 and 1945-1953 when Lithuania was under occupation by the Soviet Union, many Lithuanians were deported to Siberia. They dreamed of returning to Lithuania, but were not allowed. Having grown up in an independent country with stories about Siberia and their countrymen in exile, younger generations of Lithuanians dream of visiting Siberia. We want to find out for ourselves the true history and to show that it can be not only lamented but also explored, discovered and understood.

antradienis, balandžio 12, 2011

Tepaluotos rankos


Dar vienas vakaras, kai grįžtu namo apie vienuoliktą. Greita kiaušinienės porcija, ir vėl prie darbų.
Vėlgi nei vieno naujo elektroninio laiško rėmimo klausimais. Liūdna. Užtat šiandien jau susitvarkiau elektroninę bankininkystę ir jeigu Jūs norite išreikšti mums savo gerumą, banko sąskaitos kodą rasite apačioje šio puslapio.
Šiandien buvo daug idėjų ir minčių apie transporto priemonę. Nusprendėm, kad ardysim mano senutę Hondą Accord, kad sugebėtume surinkt patvarią transporto priemonę kelionei.

Komandos narė Dalia Vitkutė parašė:

Mes svajojam, kad mums pavyks išvykti ir turėsime progą tiek gyvai, tiek filme parodyti, kad skaudžią Lietuvos istoriją galima ne tik apraudoti, bet ir ją patiems tyrinėti, atrasti, suvokti; kad niekada nebūna vieno vienintelio ir nepamainomo požiūrio taško, todėl verta pasižiūrėti iš visur.
Tai bus kūrybiška kelionė, bet juk be kūrybingumo lietuviai būtų seniausiai pranykę! Nežadame parvežti tik filmą, gal rasis nuotraukų reportažai, esė rinkiniai, užrašytos dainos, o gal tiesiog trumpa - ilga žinelė iš lietuvių ir jų atžalų Sibire. Mes norime parvežti jų istorijų ir savo vaizdų apie jų aplinką, trumpam ištrinti tuos tūkstančius kilometrų, kad būtų galima pasikalbėti ne tik apie seniau, bet ir apie dabar. Ir apie Lietuvą. Kiekvienam kitokią.
Mums labai svarbu kitiems parodyti ir įrodyti, kad turint svajonę, ją įmanoma įgyvendinti!
Jeigu palaikote drąsius idėjiškus patriotus – padėkite mums įsitikinti, kad ieškojimams ir kūrybai nebūtinas svetimas pakvietimas, kad patiems galima!
Reikia kuo skubiau nusipirkti automobilį, kad spėtume jį susiremontuoti. Todėl būtų tobula, jeigu kiekvienas pervestumėte į mūsų sąskaitą, kiek jums negaila: 100, 50, 10lt. O jeigu tikrai mumis tikite, galbūt ir daugiau? Dėl kitokių paramos formų, galimos reklamos ar atsidėkojimo būdų tarsimės, kol rasime nenuviliančius sprendimus

Ryt pasistenksiu įtalpint kelionės maršruto preliminarų planą, kilometražus suskaičiuot nesunku, bet kiek laiko užtruksime tam tikrose kelio atkarpose pasakyti beveik neįmanoma, nes viskas priklaus nuo oro sąlygų.

Iki ryt!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą